Logo Koninklijke Harmoniekapel Delft

Paul van Gils is onze nieuwe dirigent

gepubliceerd op 27 november 2022

Paul van Gils wordt per 1 januari 2023 de nieuwe dirigent van de Koninklijke Harmoniekapel Delft. De 32-jarige dirigent uit Roelofarendsveen en de 75 orkestleden hebben na een aantal proefdirecties besloten graag de samenwerking voort te willen zetten. Paul van Gils wordt daarmee de twaalfde muzikaal leider in het 140-jarige bestaan van de vereniging.

Voorzitter Rik Claessens van de KHD is blij met de nieuwe dirigent: “Het is bij de zoektocht naar een nieuwe dirigent toch altijd de vraag of je er in slaagt iemand te vinden die alle wensen op het lijstje afvinkt. Ik denk dat we daar met Paul in zijn geslaagd. Hij is niet alleen een goede dirigent met een hoop ervaring voor orkesten van hoog niveau, maar weet ook goed en op een prettige manier over te brengen wat hij wil. Bovendien denken we dat we met hem verder muzikaal kunnen groeien en dat hij qua persoonlijkheid goed bij onze vereniging past. Wij zeggen zelf gekscherend: hij heeft het KHDNA”.

Ook de nieuwe dirigent heeft er zin in. Van Gils: “Toen ik hoorde van de vacature in Delft had ik meteen interesse. De KHD is een club die in de afgelopen jaren een goede reputatie heeft opgebouwd. Het is een groot en goed bezet harmonieorkest met een hoog niveau, het durft creatieve concerten te organiseren en bovendien heeft het ook organisatorisch de zaken op orde. Ik voelde me ook meteen welkom tijdens de proefdirecties, waarin we lekker intensief hebben gerepeteerd. Elke dirigent houdt van zo’n gespreid bedje. Ik kijk er dan ook naar uit om binnenkort met deze club van gemotiveerde muzikanten verder te mogen werken en vooral heel veel mooie muziek te maken.”

De vuurproef van dirigent en orkest in jubileumjaar 2023 wordt een heel bijzondere. Van 28 april tot 4 mei staat een concertreis naar Noord-Italië op het programma, met vijf concerten in vijf dagen. Daarvoor zal in Nederland een uitzwaaiconcert worden georganiseerd.

Volgend nieuwsbericht
Kerstconcert Delft
Vorig nieuwsbericht
Erelid Carel Piguillet
Contact

Hopstraat 45
2611 TB Delft

info@harmoniedelft.nl

Privacy beleid

Gratis de KHD sponsoren!

Social Media

@harmoniedelft


Repetities

Jong KHD
Woensdag 18.30-19.30 uur
Kapel
Woensdag 20.00-22.15 uur
Kleine Harmonie
Donderdag 20.00-22.00 uur

Stanislascollege
Krakeelpolderweg 1
2613 NV Delft