Logo Koninklijke Harmoniekapel Delft

VARA-docu De Strijd!

gepubliceerd op 11 juni 2015

Zet vrijdagavond 30 oktober alvast in je agenda! Dan is de KHD te zien in de aflevering “De Ideale Arbeider” van de VARA-documentaire De Strijd.

In 1883 is de KHD opgericht als fabrieksorkest van de Nederlandse Gist- en Spiritusfabriek in Delft. Na een werkdag in de fabriek konden medewerkers ontspannen door het blazen van vrolijke marsen bij de Harmoniekapel. Een mooie en bijzondere historie, die niet onopgemerkt is gebleven bij de VARA.

Terug in de tijd

Voor de documentaire is de KHD weer teruggegaan naar zijn roots: het Agnetapark in Delft. Op deze locatie hebben wij jarenlang gerepeteerd en de zondagse buitenconcerten in dit park waren befaamd. Voor de documentaire hebben wij bij onze vroegere repetitieruimte buiten gespeeld. Beelden hiervan worden gebruikt in de aflevering over “de ideale arbeider’.

De Strijd

De Strijd is een 10-delige serie over de geschiedenis van de arbeider in Nederland. In elke aflevering rijdt verslaggever Erik Dijkstra langs talloze historische plaatsen. Hij ontmoet mensen die iets betekend hebben in de geschiedenis van de arbeiders en praat met historici over bevlogen leiders en belangrijke gebeurtenissen. Hij maakt zijn tocht op het arbeidersvervoermiddel bij uitstek: de brommer.

De Strijd is vanaf vrijdag 9 oktober om 21.05 uur te zien op NPO2.

De uitzending!

Kijk hieronder de aflevering van De Strijd met daarin onze KHD! Vanaf 10:25 begint het fragment over Delft, vanaf 13:25 is de Kapel te horen en vlak daarna komen we ook in beeld!

Volgend nieuwsbericht
Nieuwe website, nieuw logo!
Vorig nieuwsbericht
Wij stellen voor: Erik Janssen!
Contact

Hopstraat 45
2611 TB Delft

info@harmoniedelft.nl

Privacy beleid

Gratis de KHD sponsoren!

Social Media

@harmoniedelft


Repetities

Jong KHD
Woensdag 18.30-19.30 uur
Kapel
Woensdag 20.00-22.15 uur
Kleine Harmonie
Donderdag 20.00-22.00 uur

Stanislascollege
Krakeelpolderweg 1
2613 NV Delft