Logo Koninklijke Harmoniekapel Delft

Wij stellen voor: Erik Janssen!

gepubliceerd op 29 mei 2015

Per 27 mei 2015 is Erik Janssen de nieuwe dirigent van de Kapel, de elfde in de 132-jarige geschiedenis van het orkest. Hij neemt het dirigeerstokje over van Steven Walker, die de afgelopen periode van 5 jaar met veel succes het orkest heeft geleid.

Erik Janssen (1966) begon zijn muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd als trompettist bij de toenmalige Hoogovens Harmonie in Beverwijk. Hij studeerde vanaf 1983 trompet en directie aan de conservatoria van Alkmaar en Amsterdam. Tot 2000 was hij als freelance trompettist actief in diverse bekende (beroeps)orkesten.

Nu ook bij de KHD!

Momenteel is Erik dirigent van het Noord Nederlands Jeugdorkest, Fanfare Onderling Genoegen uit Krommenie, de Spijkerpakkenband uit Opsterland/Gorredijk (wereldkampioen 1e divisie Kerkrade WMC 2013 en winnaar NBK 1e divisie 2014) en nu dus ook van de Koninklijke Harmoniekapel Delft.

Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee

Erik is sinds 2006 ook dirigent van het trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, het enige parttime beroepsorkest van defensie. Hij is artistiek eindverantwoordelijk voor het fanfareorkest, de bigband en de ensembles. U kunt Erik in deze rol zomaar op tv zien bij het spelen van de volksliederen bij een wedstrijd van het Nederlands elftal.

Met de veelzijdige Erik Janssen gaat de Koninklijke Harmoniekapel Delft een mooie nieuwe periode tegemoet!

Volgend nieuwsbericht
VARA-docu De Strijd!
Vorig nieuwsbericht
Afscheid van het spoorviaduct
Contact

Hopstraat 45
2611 TB Delft

info@harmoniedelft.nl

Privacy beleid

Gratis de KHD sponsoren!

Social Media

@harmoniedelft


Repetities

Jong KHD
Woensdag 18.30-19.30 uur
Kapel
Woensdag 20.00-22.15 uur
Kleine Harmonie
Donderdag 20.00-22.00 uur

Stanislascollege
Krakeelpolderweg 1
2613 NV Delft