Logo Koninklijke Harmoniekapel Delft

100-jarig bestaan Botanische Tuin

gepubliceerd op 13 oktober 2017

Kleine Harmonie viert 100-jarig bestaan Botanische Tuin

Op zondag 17 september heeft de Kleine Harmonie een avontuurlijk concert verzorgd in de Botanische Tuin. Dit concert maakte deel uit van een muzikaal festival voor amateurmusici van alle leeftijden, dat werd georganiseerd vanwege het 100-jarige bestaan van de Botanische Tuin.

Na een week van harde wind en gietende regen was het voor de muzikanten even spannend of het niet te koud, te nat of te winderig zou zijn, maar gelukkig stond er de hele dag een stralende zon aan de hemel. Eenmaal aangekomen moest er nog wel even gepuzzeld worden met de podiumindeling, want na recente uitbreiding met nieuwe leden is de Kleine Harmonie niet zo “klein” meer. Met het betere ruimtelijk inzicht van enkele leden en de dirigent kwam dit gelukkig helemaal goed. Ook het publiek was in ruime mate aanwezig, dus de stemming in op de sfeervolle locatie zat er goed in. Na een warm welkom van de Botanische Tuin werd eerst het nummer “John Williams Triology” ten gehore gebracht. Je kon de dinosaurussen van Jurassic Parc bijna horen rondlopen in de Tuin… Hierna volgde een breed scala aan andere avontuurlijke muziek, onder andere van de Lion King en Aladdin. Een ander nummer dat goed in de smaak viel, was een medley van The Sound of Music. Het welbekende Do-Re-Mi werd vanwege groot enthousiasme meerdere keren herhaald. We sloten af met het sfeervolle Russische “Matreshka”, wat je volgens een Russisch sprekende bezoeker overigens niet zo uitspreekt zoals je denkt…

Na afloop was er voor de bezoekers en de muzikanten gelegenheid om na te praten onder het genot van een welverdiend drankje. De conclusie was dat we terugkijken op een mooi concert. Heb je het helaas gemist of wil je het nog een keer horen? Goed nieuws: op zaterdag 25 november geven de Kleine Harmonie en de Kapel een concert met als thema “De Oscars”. In de Botanische Tuin hebben we vast een klein tipje van de sluier opgelicht, maar nóg meer sensatie zal zeker volgen… meer informatie komt binnenkort beschikbaar via deze website en Facebook. Graag tot dan!

Volgend nieuwsbericht
Music at the Oscars
Vorig nieuwsbericht
Rabobank SFT 2017
Contact

Hopstraat 45
2611 TB Delft

info@harmoniedelft.nl

Privacy beleid

Gratis de KHD sponsoren!

Social Media

@harmoniedelft


Repetities

Jong KHD
Woensdag 18.30-19.30 uur
Kapel
Woensdag 20.00-22.15 uur
Kleine Harmonie
Donderdag 20.00-22.00 uur

Stanislascollege
Krakeelpolderweg 1
2613 NV Delft