Logo Koninklijke Harmoniekapel Delft

Op groots avontuur met de KH

gepubliceerd op 03 april 2017

Het was een thuiswedstrijd voor de Kleine Harmonie op zondag 26 maart: het voorjaarsconcert vond plaats in onze eigen repetitieruimte. De ruimte was echter alleen een vertrekpunt, want met het thema “De Kleine Harmonie op groots avontuur” werd onder de vertrouwde leiding van Carel een tocht gemaakt naar de woestijn, schateiland en Hamelen, vergezeld door tovenaars, koningen en hobbits.

Door de afwisseling van de muziek met verhalen kwamen ook de kinderen aan hun trekken. Met de de “Rattenvanger van Hamelen” en “Rapunzel” (Raponsje) waren de stukken er speciaal voor uitgekozen: muziek en verhaal wisselden elkaar af of werden gecombineerd. De dochter van de dirigent las de verhalen voor. Bij andere stukken, zoals een bewerking van de filmmuziek van Disney-hit “Aladdin” en Kees Schoonenbeek’s “King Arthur” zorgde Jet voor een gedegen inleiding.

Na de pauze bleek de zit voor jonge kinderen toch wat lang, maar met Highlights van de Efteling was de aandacht weer helemaal terug. Wel waren er wat vraagtekens bij wat toeschouwers en orkestleden over de afsluiting met het Carnaval-festival: dat melodietje zit nog wel een weekje in ieders hoofd!

Volgend nieuwsbericht
Winnaars 'Blaas de langste noot'
Vorig nieuwsbericht
Terugkijken op Brel & Brass
Contact

Hopstraat 45
2611 TB Delft

info@harmoniedelft.nl

Privacy beleid

Gratis de KHD sponsoren!

Social Media

@harmoniedelft


Repetities

Jong KHD
Woensdag 18.30-19.30 uur
Kapel
Woensdag 20.00-22.15 uur
Kleine Harmonie
Donderdag 20.00-22.00 uur

Stanislascollege
Krakeelpolderweg 1
2613 NV Delft