Jong KHD

Het jeugdorkest van de Koninklijke Harmoniekapel Delft

Samen met veel plezier muziek maken is het motto van Jong KHD. Bij ons leer je om samen met elkaar muziek te maken in een echt harmonieorkest onder de bevlogen leiding van onze dirigent.

Je kunt vanaf nu je interesse om mee te spelen vanaf augustus 2022 aan ons laten weten door het invullen van deze vragenlijst.

Wat ga je doen?

Samen spelen is meer dan alleen met je instrument aan de slag. Je leert om naar elkaar te luisteren, ritme te volgen, te versnellen, te vertragen, hard en zacht te spelen en nog veel meer. Dit doen we op allerlei manieren, want lol in het muziek maken, daar draait het om.

Om te laten horen wat je hebt gerepeteerd geef je ook af en toe een concert voor publiek. Zoals op Koningsdag of met kerst en ook vaak samen met de andere orkesten van de vereniging. Daarnaast organiseren we binnen de vereniging ook gezellige andere activiteiten zoals een speurtocht, barbecue en een zomerkamp. (daar zijn ouders ook welkom, als je dat wilt tenminste 😉)

Voor wie is Jong KHD?

Voor jongeren die een instrument bespelen dat past in een harmonieorkest en die minstens één of twee jaar muziekles hebben gehad. Instrumenten die mee kunnen doen zijn: dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot, trompet, trombone, hoorn, saxofoon, bariton/euphonium, tuba, slagwerk.

Wanneer en waar is de repetitie?

Wekelijks op woensdagavond van 18:30 tot 19:30 uur in het Stanislascollege aan de Krakeelpolderweg in Delft. De repetitie vindt plaats voorafgaand aan de repetitie van de Kapel.

Hoe word ik lid?

Je kunt vrijblijvend met een repetitie meedoen. Je kunt dan kijken of het wat voor je is en of je al het instapniveau hebt om mee te spelen. We starten in augustus 2022 vanaf het nieuwe schooljaar met dit jeugdorkest. En je kunt nu al laten weten dat je misschien wilt gaan meespelen door het invullen van deze vragenlijst:

Contact

Je kunt ons met al je vragen bereiken op jongkhd@harmoniedelft.nl. Ook kun je je vragen achterlaten in het formulier hierboven, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wat kost het?

Als je mee doet word je lid van onze vereniging. Je betaalt dan het tarief voor leden onder de 18 jaar. €13,50 per maand.

Stanislascollege
Krakeelpolderweg 1