Delftse Donderslag

18 & 25 juni 2022

Gewoon bij jou om de hoek

Muziek verbindt en verbroedert, daar zijn wij stellig van overtuigd. Daarom doen we onze concerten deze keer anders. Het orkest gaat – samen met muzikaal cabaretduo Maartje & Kine – naar de mensen toe in de wijken Voorhof en Buitenhof. Iedereen die dat wil kan mee doen! Of je nu rapt, zingt of een instrument speelt.

Wat gaan we doen?

In drie bijeenkomsten maken we met Maartje & Kine en de bewoners wijkliederen waar de identiteit van de wijk in gevangen wordt. Voor de gelegenheid vormen we een pop-upkoor met Maartje & Kine en pop-uporkest met muzikanten uit de wijk en van de KHD. De resultaten laten we horen tijdens de wijkfinale op 18 juni en op 25 juni in Theater de Veste.

Aanmelden voor het project kan bij suzanne@cultuurhuisdelft.nl.

Data wijklied Buitenhof

• Informatieavond – Maandag 16 mei om 20.00 uur
  • Workshopavond 1 – Maandag 23 mei om 20.00 uur
  • Workshopavond 2 – Maandag 30 mei om 20.00 uur

Locatie: Wijkcentrum The Culture – Mozartlaan 670.

Data wijklied Voorhof

• Informatieavond – Dinsdag 17 mei om 20.00 uur
  • Workshopavond 1 – Dinsdag 24 mei om 20.00 uur
  • Workshopavond 2 – Dinsdag 31 mei om 20.00 uur

Locatie: Abtswoude Bloeit – Aart van der Leeuwlaan 332.

Informatiebijeenkomsten

Ontdek alles over het project, ontmoet Maartje & Kine en de muzikanten van de Koninklijke Harmoniekapel Delft. Jij bepaalt mee waar het wijklied over gaat. Over de jaarlijkse straatbarbecue, die bijzondere achterbuurman of je favoriete plek in de wijk.

Je kunt je tijdens deze avond opgeven voor de workshops. Inloop vanaf 19:30 uur.

Workshops

De muzikanten uit de buurt en van de Koninklijke Harmoniekapel Delft gaan zingen, muziek maken en rappen, onder leiding van Maartje & Kine. We zingen bekende nummers en oefenen een nieuw lied voor en over de wijk. Speel je een instrument? Neem deze dan gerust mee! Inloop vanaf 19:30 uur.

Openluchtfinale | Zaterdag 18 juni | @grasveld bij KopieKoffie 13.00 -17.00

Het podium staat bol van het wijktalent en optredens. Je kunt dus ook nog zelf optreden. En daarnaast is er tijd om het wijklied aan de wijk te laten horen! Een gezellige middag voor het hele gezin. Toegang is gratis.

Optreden met het wijklied | Zaterdag 25 juni (middag of avond) | @Theater de Veste

We staan op het podium van Theater de Veste met het wijklied! Het wijklied is een onderdeel van de theatershow van de Koninklijke Harmoniekapel en Maartje & Kine. Kaartjes zijn €10,-. Als je meedoet met het wijklied krijg je een vrijkaart en mag je gratis de hele theatershow zien.

Wie zijn Maartje & Kine?

Maartje & Kine trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. Twee Noors-Nederlandse multi-instrumentalisten met droge humor en energieke en aanstekelijke live-shows. Hun muziek is een mix van folk, pop, country en balkan. Samen spelen ze ongeveer 20 instrumenten, waaronder de banjo, hardanger fiddle, ukelele, contrabas-balalaika en accordeon.

Maartje & Kine zijn regelmatig te zien op festivals als Zwarte Cross, Lowlands, Oerol en Concert at Sea. Ze leverden muzikale bijdragen aan o.a. Opium op Oerol, Khalid & Sophie, Podium Witteman, Gijs 2.0, Klokhuis, Opening Uitmarkt en de Top 2000 a gogo. Frits Spits noemde hun in 2020 verschenen album Atlantis bij de Taalstaat ‘in een woord: fantastisch’. In mei 2021 zond de NTR de documentaire ‘Maartje & Kine Buigen Niet’ uit over het schrijfproces van hun theatershow Speelbeesten en hun road-trip naar Noorwegen in coronatijd. De daarop volgende theatertour werd lovend ontvangen door Theaterkrant als ‘een fantasievolle reis naar het noordelijkste stukje van Noorwegen (...) met prachtige tweestemmige liederen’.

Vanaf september toeren Maartje & Kine door het land met hun nieuwe theatershow ‘Hoge Noot’.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurhuis Delft, Stichting Delfts Peil, Gemeente Delft, Theater de Veste, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1818 en VSB Fonds.

Stanislascollege
Krakeelpolderweg 1